sâmbătă, 23 aprilie 2016

Tarta cu foie gras, cartofi si rosii cherry


Ingrediente pentru 2 portii. Pret total 24 lei/ pret portie 12 lei



-200g terina foie gras taiata felii subtiri - 20 lei;
-200g rosii cherry -2 lei;
-1 cartof fiert taiat felii subtiri 200g;
-1 foaie aluat - 2lei;
-2 lg oregano proaspat tocat marunt;
-1 lg sare;
-1/2 lg piper negru.




Pentru preparare este nevoie de 2 forme de tarta de dimensiuni mici - 10 cm diametru.

Se taie rosiile sferturi si se preseaza cu fundul unei linguri. Zeama lasata se arunca. Se presara cu putina sare si oregano.

Se decupeaza din foaia de aluat 2 bucati rotunde putin mai mari decat forma de tarta. Se imbraca si peretii formei. Se unge cu unt forma si se pune aluatul in ea. Deasupra se pun felii de foie gras, urmat de felii de cartofi si rosiile cherry.
Se baga in cuptorul preincalzit la 160°C, pentru 15 minute.

Se servesc calde, presarate cu piper proaspat macinat.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu